Eski Masaüstü Görünüm

Kimlik Tercihi


"Allah'a inanıyor musunuz?" sorusuna "Evet" cevabını veren insanların büyük bir çoğunluğunun Allah'ı inkar etmediklerine ve küçük bir çoğunluğunun da Allah'a iman ettiklerine inanıyorum!. Nitekim Allah'ı inkar etmeyen büyük çoğunluk, Allah'ı inkar etmemekle Allah'a iman ettiklerini sanmakta ve bunu samimi bir iddia olarak ileri sürmektedirler!.

Diyeceksiniz ki,

Allah'ı inkar etmemek ile Allah'a iman etmek arasında ne fark vardır?

Aslına bakılırsa herhangi bir fark olmaması gerekirdi!. Allah'ı inkar etmeyen bir insanın, inkardan uzaklaşmakla imana yaklaşması ve bunun bir neticesi olarak Allah'a iman etmesi, hakkıyle iman etmesi gerekirdi.

Fakat durum böyle midir?

Yaşadığımız coğrafyadaki Allah'ı inkar etmeyen insanlarda, Allah'a iman vasfı var mıdır?

Bu konudaki kişisel kanaatim ne yazık ki olumsuzdur. Çünkü toplum kesiminden tanıdığım insanların büyük çoğunluğunda Allah'ı inkar etmeme vasfını açık bir şekilde müşahade etmeme rağmen, Allah'a iman vasfını kısmen görebilmiş veya hissedebilmiş değilim!.

Mehmed ALAGAŞ



Yorum Yap


Yorumlar yeniden eskiye doğru sıralanmıştır.
Sıralamayı çevirmek için tıklayınız.

Mehmed Alagaş
27-02-2018 15:42
#2921
Selamunaleyküm

Birçok kardeşim ben yazmayı ve yazarlığı önemsiyormuşum gibi bana bu konuda kendilerine yardımcı olmamı istiyorlar. Okur-yazarlığı değil okur-yaşarlığı önemseyen bir kardeşiniz olarak her zaman dediğim gibi doğruları yazmak değil yaşamak kahramanlıktır. Yazma meselesi ise “Ben yazmaya karar verdim” tercihiyle değil, Rabbimizin lutfuyla karşılaştığınız ve müslümanların henüz haberdar olamadığı önemli İlahi gerçekleri konuşarak ulaştıramayacağınız kardeşlerinize yazarak iletebilme yöntemidir.

Unutmayın ki herhangi bir konuda karşı tarafı hafifçe ısıtabilmek istiyorsanız, o konuda kendinizin yanması gerekir. İman ve yaşantınızda sizi hafifçe ısıtan gerçekleri, edebi bir dille de olsa karşı tarafa yansıtmanın pek faydası olmayacaktır. Dolayısıyle hayra vesile yazma eylemi, bir istekle değil bir zorunlulukla ortaya çıkan eylemdir. Böyle bir zorunluluğu hissettiğiniz zaman ise “Nasıl yazayım?” sorusunu sormadan basit ve düz bir mektub gibi de yazabilir, yüreğinizden çıkan cümleleri kardeşlerinizin yüreklerine iletebilirsiniz.

Yeter ki yazdıklarınız ümmet için önemli olsun..
Abdullah
27-02-2018 14:42
#2920
Hayırlı günler..

Ben Üniversite eğitimimden sonra İslami kitaplar yazma kararı aldım . Ancak bu konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...


Güvenlik Kodu (*)
İşlemin sonucunu aşağıya yazınız : 30 çarpı 2 = ?


(*) Zorunlu

LÜTFEN DİKKAT:
IP numaranız kaydedilmektedir. Yorumlarınız sebebiyle ilgili kişi ve kurumların yasal işlemler başlatabileceğini unutmayınız. Aşağıdaki sebeplerle yorumlarınız onaylanmayacaktır.
  • Küfür, hakaret, tehdit, rencide edici ifadeler
  • İnançlara saldırı
  • Büyük harflerle yazılmış cümleler